TÜBİTAK Proje Başarısı 02.10.2023

Fen Bilimleri Enstitüsü Müdür Yardımcısı ve Fen Fakültesi Moleküler Biyoteknoloji Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Dilek Göksel Duru’nun akademik danışmanlığında yürütülen 2 proje TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB), 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı 2023 yılı 1. dönem kapsamında yaklaşık 3000 proje başvurusu arasından destek almaya hak kazanmıştır.

Prof. Dr. Şafak Gökhan ÖZKAN

Enstitümüz Robotlar ve Akıllı Sistemler Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şafak Gökhan ÖZKAN; Elsevier tarafından son birkaç yıldır dünyadaki her meslek grubundan % 2’lik dilime giren bütün bilim insanlarının toplam yayın ve atıf sayılarına göre sıralandığı listede her yıl olduğu gibi bu yıl da yer almıştır. https://elsevier.digitalcommonsdata.com/datasets/btchxktzyw/6

Fen Bilimleri Enstitüsü

Türk-Alman Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, fen ve mühendislik alanlarındaki bilimsel faaliyetlerde öncü bir kurum olmak  ve bu çerçevede, ulusal ve uluslararası üniversiteler ve sanayi kuruluşları ile iş birliği yapmak; özellikle İstanbul'da Türkiye-Almanya arasındaki bilimsel iş birlikleri için bir köprü görevi görmek üzere kurulan, en ileri araştırma ortamının ve imkanlarının oluşturulması için çalışan,  özgün ve nitelikli bilimsel araştırma ve yayın yapılmasına katkıda bulunan, eğitim verdiği alanlarda bilimin evrenselliği, kalite ve yeniliğe odaklı eğitim ve araştırma imkanları sunan bir enstitüdür.

Teknofest Başarısı

Fakültemiz Dekanı ve Fen Bilimleri Enstitü Müdürü Prof. Dr. Yunus Ziya Arslan'ın danışmanlığında Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü Araştırma Görevlimiz Mustafa Erkam Özateş, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda gerçekleşen Teknofest Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'nde 181 başvurunun olduğu "Sağlıkta Yapay Zekâ Yarışması Medikal Teknolojiler Kategorisi"nde ikincilik ödülüne layık görüldü. Rektörümüz Prof. Dr. Cemal Yıldız, yarışmada üstün başarı gösteren akademisyenlerimizle Rektörlük makamında bir araya gelerek onlara tebriklerini iletti.

TÜBİTAK Proje Başarısı

Fakültemiz Moleküler Biyoteknoloji Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Dilek Göksel Duru akademik danışmanlığında Üniversitemizde yürütülen "EEG Sinyalleri ile Güneş Pilli Araba Kontrolü" başlıklı proje önerisi TÜBİTAK-BİDEB 2209/A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı 2022 Yılı 2. dönem çağrısı kapsamında destek almaya hak kazanmıştır.